Пациентите с коронавирус да лежат по корем, препоръча СЗО

OFFNews 26 януари 2021 в 16:34 8801 0

СЗО публикува клинични препоръки за лечение на пациенти с коронавирус, включително и за случаи, при които симптомите изчезват след възстановяване, съобщи Ройтерс. От организацията съветват лекарите да поставят пациентите легнали по корем, за да се улесни дишането им.

Сред препоръките е и използването на ниски дози антикоагуланти (против кръвосъсирване) за предотвратяване на образуването на тромби.

Съветваме пациентите с COVID-19, които се лекуват вкъщи, да използват пулсов оксиметър, който измерва нивата на кислород в кръвта, за да може да се определи дали състоянието им се влошава и се нуждаят от болнично лечение, каза говорителката на СЗО Маргарет Харис на брифинг в Женева.

Освен това препоръчваме използването на ниски дози антикоагуланти, защото по-високите могат да доведат до други проблеми, каза Харис.

Тя съобщи, че воденият от СЗО екип от независими експерти, които са в китайския град Ухан, регистрирал първите случаи на инфекцията при хора през декември 2019, след два дни трябва да излезе от карантина и да започне работата си с китайските изследователи върху произхода на новия коронавирус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови