Първа АГ болница в София отбеляза Бабинден с ритуала "измиване на ръце''

OFFNews 21 януари 2023 в 14:09 974 0

Бабинден

Снимка Първа САГБАЛ „Света София“

Бабинден в Първа АГ болница в столицата

За поредна година Първа САГБАЛ „Света София“ спази традицията и отбеляза Бабинден с ритуала „измиване на ръце“. Младата родилка Миланка изми ръцете на доктори и акушерки от болницата.

„Както сапунът се изхлузи от ръката ми, така лесно да се раждат бебетата през годината“ – с тези думи една от най-опитните акушерки в Родилна зала Теодора Костова нарече ражданията през новата година.

„Символиката на ритуала „измиване на ръце“ е нашите колеги да посрещнат новия живот с чисти ръце и чисти души“ – сподели главната акушерка Светлана Ганева.

На събитието благодарности към екипа изказаха д-р Гергана Коларова – изп. директор на болницата и г-н Дончо Барбалов –зам. кмет на София, който беше специален гост на празника.

На 21 януари се чества празника Бабинден по стар стил. На този празник се отдава почит към всички специалисти в родилната помощ. Той се явява завършек на празниците, свързани с Рождество Христово. Днес до обяд в Първа САГБАЛ „Света София“ се родиха две бебчета – момиче и момче. А от началото на годината досега ражданията в болницата са 111.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!