София: Как ще работят ваксинационните кабинети по празниците

Янка Петкова 23 април 2021 в 10:07 2922 0

От 30 април до 10 май ще бъдат отворени зелени коридори за ваксинация. Единственото, което хората трябва да направят, за да не стане лутане и да не си изхабят нервите по време на празниците, е да проверят кои пунктове ще работят с какво работно време, съобщи по БНТ д-р Радосвета Филипова, секретар на Националния ваксинационен щаб.

Тя обяви, че тъй като празниците са дълъг период, не всички обявени в заповедта на здравния министър пунктове ще работят. Решение ще се вземе на регионално ниво. В понеделник всяка регионална здравна инспекция ще обяви дежурните ваксинационни кабинети.

По думите на д-р Филипова на този етап ваксините са налични, но няма как да има избор навсякъде. Имунизациите ще се правят с препарата на "Пфайзер/Бионтех" или с "Астра Зенека".

Няколко ваксинационни центъра вече обявиха работното време на зелените коридори: 

От 30 април до 10 май във ВМА ще бъде отворен „зелен коридор” за имунизация - с ваксината на "Астра Зенека" и с ваксината на "Пфайзер/Бионтех". Не е необходимо предварително записване. Работно време на ваксинационния център е от 8.00-16.00 часа в работни дни, по празниците (Великден и Гергьовден) - от 9.00- 13.00 часа.

5 имунизационни зони в болница „Пирогов” ще приемат всеки, който желае ваксина срещу COVID-19.
В 5-те зони се очакват и всички, на които предстои втора доза от "Астра Зенека" , "Модерна" и "Пфайзер/Бионтех". Имунизационните пунктове ще работят без почивен ден и без предварително записване на часове. Желаещите се приемат между 08:30 – 17:30 ч.

През Великденските празници и Гергьовден ваксинационните екипи на УМБАЛ „Св. Анна“ София ще работят на датите 30 април и от 2 до 9 май(включително), с работно време от 08,00 до 19,00 часа.

Единственият почивен ден ще е 1 май! Има осигурени ваксини на "Астра Зенека" за всички желаещи да се ваксинират. От ваксините на "Пфайзер/Бионтех" са осигурени количества за гражданите над 65 г. възраст.

От 30 април до 2 май и от 4 до 9 май (вкл.), в УМБАЛ "Александровска" гражданите ще имат възможност да се имунизират с избраната от тях ваксина - на "Астра Зенека", "Пфайзер"/"Бионтех" или "Модерна". Ваксинационните кабинети на болницата ще работят на посочените дати от 9.00 до 17.00 часа. Предварително записване не е необходимо. Ще се извършва и реимунизация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови