Отстраниха шефа на Държавната психиатрична болница в Карвуна заради грубо отношение

Карвуна има нужда от директор, който да не щипе бузките на сестрите и има по-адекватно поведение, заяви депутатът Стела Николова

OFFNews 15 август 2023 в 16:07 2545 1

Д-р Нягол Няголов

Снимка Фейсбук

Д-р Нягол Няголов

Остраниха директора на Държавната психиатрична болница в село Карвуна д-р Нягол Няголов след множество сигнали от служители на лечебното заведение за грубо отношение, потвърдиха пред OFFNews от пресцентъра на здравното министерство.

Новината беше съобщена от председателя на Синдиката на българските медицински специалисти Мая Илиева. Тя написа във Фейсбук, че "си отива един човек, властващ там последните 30 години - назначен без конкурс, но удобен за някого".

Миналата година, след въпрос на депутат от "Продължаваме промяната" от Добрич, стана ясно, че от 10 години не е извършвана атестация на директора на Държавната психиатрична болница в Карвуна, въпреки изискването това да се случва веднъж годишно.

След сигнали от служители на Държавната психиатрична болница в селото за грубо отношение към тях от директора през юни тази година там на проверка отидоха двама депутати от "Продължаваме промяната – Демократична България" - Ивайло Мирчев и Стела Николова. Двамата се срещнаха с Няголов, който им каза, че не се държи грубо с колегите си, но че се "случва да повишава тон".

Днес Николова реагира на новината, като написа в социалните мрежи:

"Най-сетне! Карвуна има нужда от директор от 21-ви век, който да не щипе бузките на сестрите и има по-адекватно поведение. Карвуна разполага с огромен парк и 4 постройки. Там един човек с идеи може да направи чудеса."

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II