Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Отстраниха проф. Асен Балтов от ''Пирогов''

От здравното министерство съобщиха, че при тях не е постъпвала такава информация

OFFNews 13 септември 2021 в 14:16 6805 2

Проф. Асен Балтов е отстранен от "Пирогов". Уволнен, след 21 години в "Пирогов", написа Балтов на страницата си във фейсбук. 

По думите му днес е бил първият му работен ден след прекъсване заради здравословни проблеми. Хирургът е обяснил, че е направил две операции от сутринта и малко по-късно е бил извикан от новия директор на спешната болница проф. Иван Поромански, който му съобщил, че "не може и не иска да работи с него", съобщи Дарик. 

Проф. Асен Балтов беше освободен от длъжността директор на УМБАЛСМ "Пирогов", след като проверка на НЗОК констатира нарушения при отчитането на фиктивни клинични пътеки. Здравният министър Стойчо Кацаров обяви, че той е един от пациентите, които са били "лекувани" по такава пътека в болницата и подписът му е подправен, но оттам го опровергаха, заявявайки, че е знаел какво подписва и има свидетели за това. 

След продължили няколко дни протести представители на пироговци и Кацаров "се извиниха" едни на други и конфликтът беше потушен. Асен Балтов обаче не беше реабилитиран и след хипертонична криза беше приет за лечение в болница.

По-късно от здравното министерство съобщиха, че при тях не е постъпвала такава информация:

"Във връзка с разпространената в медиите информация за това, че бившият директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов е бил уволнен, заявяваме, че в Министерството на здравеопазването не е постъпвала такава информация. Трудово-правните отношения в лечебните заведения са предмет на договор между директора на болницата и персонала. Министерството на здравеопазването няма никакво отношение по тези въпроси. Поради големия обществен интерес, министърът на здравеопазването е поискал информация за случая от изпълнителния директор на болницата проф. Иван Поромански.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!