Отменя се грипната епидемия в Пазарджишко

Диана Варникова 31 януари 2023 в 17:57 918 0

грип

Снимка Getty Images

Считано от 1 февруари

Грипната епидемия в област Пазарджик се отменя със заповед на директора на РЗИ д-р Димитър Савов. Това съобщиха от здравната инспекция.

Решението е взето от Областния щаб за борба с грипа и след анализ на епидемиологичната обстановка. Грипната епидемия няма да бъде удължавана поради значително намаляване на броя на заболелите от грип и ОРЗ.

Считано от първи февруари се отменят всички разпоредени противоепидемични мерки, което означава, че се възстановяват посещенията на външни лица/свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, както и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Възстановяват се плановите консултации на здрави бременни жени и деца, както и профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации, които се извършват от общопрактикуващите лекари.

Във връзка с профилактика на грипа специалистите от РЗИ Пазарджик напомнят, че поддържането на лична хигиена и спазване правилата на респираторния етикет са от изключителна важност, както и здравословното хранене, и спазването на ежедневен режим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови