Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Откриха обновения център за високоспециализирана рехабилитация към Дома за деца Св. Иван Рилски

OFFNews 13 декември 2017 в 10:53 5887 0

Домът за медико-социални грижи за деца „Св. Иван Рилски“ разшири дейността на дневния си център като го обнови и оборудва за високоспециализирана рехабилитация. 

В детското заведение се предоставят квалифицирана медицинска помощ и социални услуги за деца в медико-социален риск.

Лечебното заведение разполага с реновиран дневен център, оборудване за високоспециализирана рехабилитация и обособени зали за специализирана грижа. С това се цели да се подобри достъпа до качествени и модерни медико-социални грижи и да се подобри интеграция на децата.

„Често става така, че проблемите на децата със специални потребности и на техните семейства остават скрити за по-голямата част от българското общество. Но те също имат правото да изградят своя пълноценен и достоен живот сред нас. Затова вярвам, че сега след като имахме възможност да реализираме този проект, ще успеем да ги подпомогнем и да осигурим по-адекватни условия и съвременни методи за лечение на децата, които посещават дневния център на дома. Важно е да се увеличат възможностите за социализация и интеграция на децата, а лечението и рехабилитацията им да се съобрази с индивидуалните им потребности.“, каза днес по време на заключителна пресконференция по проекта д-р Елена Кундурджиева, директор на Дом за медико-социални грижи за деца „Св. Иван Рилски“.

„Една изключително полезна, а и интересна дейност, която имахме възможност да реализираме бе осъществяването на обучения на членовете на семействата на деца с проблеми в развитието. Обученията, които си поставиха за цел да предоставят практическо обучение за последните съвременни практики и методи на рехабилитация в домашни условия, бяха реализирани от трима специалисти – психолог, ерготерапевт и логопед. В допълнение проведохме и обучения на медицинските служители и специалисти в дома и доброволците, които служат при нас“, заяви днес по време на заключителната пресконференция д-р Елена Ганева, координатор на проекта.

Дейността бе реализирана по проект „В подкрепа на дейността на Дневен център към ДМСГД „Св. Иван Рилски”, чрез разширяване и подобряване на специализираната терапевтична работа за деца от 0 до 7 години”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!