Откриха изложба, посветена на донорството и трансплантациите

OFFNews 15 ноември 2023 в 16:09 547 0

изложба

Снимка ИАМН

Изложба

Изложбата „Да! За живот!“, посветена на донорството и трансплантацията, беше открита в центъра на София. В парковото пространство на НДК са подредени плакати, създадени от студенти в Националната художествена академия (НХА), участвали в конкурса „Да! За живот!“, организиран по инициатива на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) и с подкрепата на Академията.

Идеята на плакатите е да представят донорството като благороден жест, спасяващ животи. Експозицията ще бъде представена на различни места в София, както и в областни градове в страната.

Студентите Георги Георгиев – Аршата и Яна Балтаджиева бяха отличени като победители в конкурса и получиха графичен таблет.

Изложбата беше открита от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ Иванка Динева и доц. д-р Ненко Атанасов от катедра „Плакат и визуална комуникация“ в НХА. Проектът е част от Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот!“

БТА припомня, че през октомври по повод Европейския ден на донорството рози в памет на донорите бяха засадени в Розовата градина до НДК, закачени бяха нови листенца на "Дървото на живота" в различни болници, а поддръжници на каузата участваха в маратон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки