От утре започват имунизациите срещу коронавирус на записаните през е-системата

OFFNews 10 март 2021 в 15:16 1573 0

От утре, 11 март, започва имунизацията с ваксина срещу COVID-19 в оповестените имунизационни центрове на територията на София град. Това се посочва в съобщение на Столичната регионална здравна инспекция /СРЗИ/, публикувано на интернет страницата на инспекцията.

Имунизациите ще се извършват само с ваксини на  "Астра Зенека". От СРЗИ призовават всички да спазват регистрирания час за посещение, за да няма струпване на хора пред кабинетите.

По-рано днес от Военномедицинска академия съобщиха, че в лечебното заведение са доставени ограничени количества от ваксината на „Астра Зенека”.

В периода 11- 14.03.2021 г. записалите се за имунизация във ВМА в електронната платформа на единния информационен портал ще бъде поставена първа доза.

Готовност за ваксинации на регистрираните има и в УМБАЛ "Св. Иван Рилски", където по списък утре ще бъдат поставени ваксини Астра Зенека на 30 души. Имунизациите ще се извършват от 7,30 часа до 20,30 часа.

От 9.00 до 17ч., стартира ваксинирането на регистрираните в електронния регистър в Александровска болница.

Всички, записали се за имунизация с Астра Зенека, могат да го направят в кабинетите на фургон №1 (преди бариерата на болницата, на бул. "П. Славейков") при спазване на определените дата и час, получени от електронната система.

От 08:00 до 17:00 часа ще бъдат поставяни ваксини на всички, които са се записали предварително в електронния регистър за ваксинация в "Пирогов". Обособени са ваксинационни зони в  Медицински Център „Н.И.Пирогов”- кабинети 1,2 8 и 9; зоната при Директората (ет. 2 в Централната сграда).

От лечебното заведение призовават да се спазват записаните часове. Продължава ваксинацията и реваксинацията от трите фази на националния план. Днес приключи имунизирането на членовете на Секционните избирателни комисии и пряко ангажираните с провеждането на националния вот на 4 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови