От Щаба: Изследват се и пациенти с тежки пневмонии, всички проби са отрицателни

Скок на потвърдените случаи в Гърция, до момента там са открити 45 заразени

OFFNews 06 март 2020 в 18:24 2766 0

Вече се изследват и пациенти, които са настанени в болниците в страната с тежки пневмонии. Затова има скок в броя на пробите. Това съобщи на редовния брифинг на оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. 

Днес във Военномедицинска академия са направени 19 проби за COVID-19, в Националната референтна лаборатория - 66, а в лабораторията във Варна – 14. Всички са отрицателни.

Приетите във ВМА пациенти отговарят на епидемиологичните характеристики. Пътували са зад граница, най-вече Италия, и имат симптоматика, свързана с горните дихателни пътища, каза проф. Мутафчийски.

Той съобщи и актуалните данни от света и региона към момента. Заразените с коронавирус в световен мащаб са над 100 хиляди. 3400 са починалите.

Най-голям скок в региона има в Гърция с още 13 случая, общо потвърдени дотук са 45. В Румъния са 7, Сърбия е с един случай на открит коронавирус. 

В Италия има устойчивост. Във Франция и Германия случаите са над 500. Иран бележи ръст над 1500 нови заразени, каза шефът на оперативния щаб проф. Мутафчийски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!