Още 7 линейки са доставени за центровете по спешна помощ

OFFNews 02 февруари 2024 в 12:43 649 0

линейки

Снимка Министерство на здравеопазването

Линейки

Нови седем високопроходими линейки са доставени в България за нуждите на центровете за спешна медицинска помощ (ЦСМП). Това съобщават на сайта си от Министерството на здравеопазването. Линейките са закупени с финансиране по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ по ОП„Региони в растеж” 2014-2020 г.

Високопроходимите автомобили ще бъдат разпределени в ЦСМП във Велико Търново, в Кърджали, в Кюстендил, в София, в Монтана, в Благоевград - за нуждите на филиала в Сандански, и в Смолян - за нуждите на филиала в Мадан.

Първите пет високопроходими линейки пристигнаха в края на декември 2023 г. и бяха разпределени в ЦСМП Благоевград - за нуждите на филиала в Банско, в Пазарджик - за нуждите на филиала във Велинград, в Смолян - за нуждите на филиал в Смолян, в София - за нуждите на филиала в Самоков и в Шумен - за нуждите на филиала във Върбица.

В рамките на проекта ще бъдат доставени още 30 високопроходими линейки, като крайната цел е приключване на всички доставки на нови линейки с повишена проходимост в рамките на март 2024 г. Срокът на целия проект е до края на юли 2024 г.

През декември 2023 г. премиерът Николай Денков връчи символичните ключове на първите доставени високопроходими линейки.

В рамките на проекта се предвижда купуване на 400 линейки, ремонти на центрове и филиали за спешна помощ и осигуряване на оборудване за тях. Стойността на проекта е над 160 млн.лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!