Огнище на COVID-19 в център по хемодиализа в Добрич, 11 пациенти са заразени

OFFNews Последна промяна на 10 август 2020 в 15:21 2586 0

Ново огнище на COVID-19 e регистрирано в частен диализен център в Добрич, съобщи bTV. 11 са заразените от общо 25 пациенти, които са на хемодиализа.

Един от лекарите е дал положителна проба, други двама са отрицателни, но са отстранени от работа, тъй като работят и на други места. 

Центърът продължава да работи, като пациентите са разделени на две групи и не би трябвало да се смесват заразени с отрицателни, казаха още от РЗИ.

След всяка смяна се извършва пълна дезинфекция, както на помещението, така и на апаратите за хемодиализа.

Междувременно от още двама пациенти в областта - мъже на 69 и 87 години, са починали от коронавирусна инфекция, съобщават от областния координационен щаб.

В многопрофилната болница за активно лечение в Добрич към момента са настанени 27 заболели от COVID-19, двама са в интензивното отделение.

През последното денонощие в Добричка област са регистрирани нови седем носители на вируса на възраст от 49 до 67 години. Според данните от единния информационен портал от началото на епидемията общо 463 души в региона са дали положителен тест за коронавирус.

От последните взети 71 контролни проби на хора, на които им предстои да излязат от карантина, 48 са отрицателни и може да се смята, че това са излекувани пациенти, посочват от местния кризисен щаб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови