Огнища на коронавирус в Спешен център и социален дом

OFFNews 22 октомври 2020 в 13:53 1389 0

Петима души от Спешния център в Сапарева баня са заразени с коронавирус, съобщиха за БТА от Областния кризисен щаб.

Става дума за лекар, две сестри и двама шофьoри на линейки. Само една от сестрите е настанена за лечение в болница, останалите са под домашна карантина.

В центъра работят общо седем души. За да може да функционира, са били командировани служители от спешните центрове в областта.

С коронавирус са били диагностицирани и двама лекари от Дупница, казаха от щаба. По негови данни новите случаи на коронавирус в областта за изминалото денонощие са 12. В болници се лекуват общо 17 души.

35 от общо 46 потребители в Дома за възрастни хора в новозагорското село Баня са с положителни резултати от изследванията за COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб в Сливен.

Засега болните са без съществени оплаквания и не се налага хоспитализация. Лечението им ще се провежда на място от общопрактикуващите лекари.

Потребителите от дома, които не са заразени, ще бъдат изолирани. Там вече са приключили тестовете на медицинския персонал и домуващите. От 24 души персонал 8 са инфектираните, сред тях две медицински сестри.

За последното денонощие в община Сливен са регистрирани 16 нови случая, в община Нова Загора – 8 и в община Твърдица – 1. Сред диагностицираните са медицинска сестра, санитар и шофьор на линейка от Сливен. Двама души на 80 и 84 години са починали.

През изминалата седмица в област Сливен е отчетен ръст от 63,6% на заболелите спрямо предходния период. Значителното увеличение се дължи на диагностицираните потребители и персонал от социалния дом „Качулка“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!