Обещаха по-високи заплати в общинските болници

OFFNews 11 септември 2023 в 15:38 873 0

среща

Снимка Комисия по здравеопазването в НС

Среща с представители на Сдружението на общинските болници в България

"Постигнахме консенсус, че методиката трябва да се промени, така че общинските лечебни заведения да получат допълнителни финансови средства, за да могат да увеличат основните заплати на медиците си".

Това съобщи председателят на Комисията по здравеопазване Костадин Ангелов, след среща с представители на Сдружението на общинските болници.

След сигнал от Управителния съвет на Сдружение на общинските болници в България, че текстовете в Националния рамков договор (НРД) дават право на всички болници на допълнителни финансови средства, с които да увеличат заплатите на медиците, Ангелов е разговарял с председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров и с ръководството на Националната здравноосигурителна каса. 

По-рано днес на сайта на Народното събрание бе съобщено, че НРД за медицинските дейности между НЗОК и БЛС за 2023-2025 г. е бил сред темите на разговора между Ангелов и представители на Сдружението на общинските болници. Обсъдена е била именно методиката за функциониране на лечебните заведения, общинска собственост, с цел отпускане на средства за работни заплати на персонала.

На 1 септември тази година Българският лекарски съюз и Българският зъболекарски съюз подписаха с Националната здравноосигурителна каса рамковите договори за 2023-2025 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки