Норвегия слага край на COVID мерките

OFFNews 12 февруари 2022 в 18:45 3996 3

Норвегия премахва почти всички оставащи мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, тъй като е малко вероятно високи нива на разпространение на COVID да застрашат здравните услуги, каза премиерът Йонас Гар Стьоре, цитиран от Reuters. Пандемията вече не е основна заплаха за здравето на повечето от нас, "Омикрон" протича тежко много по-рядко и ние сме добре защитени от ваксините, добари Стьоре. 

Новите правила са в сила от днес. Според тях в страната вече няма да е необходимо спазване на дистанция от поне 1 метър, нито да се носят маски в затворени помещения. Нощните клубове и други места за забавление могат да възобновят напълно дейността си.

Заразените вече няма да бъдат изолирани. Вместо това им се препоръчва да си останат вкъщи за четири дни.

Пътуващите до Норвегия вече няма да трябва да регистрират пристиганията си предварително. Правителството премахва изискването за отрицателен тест преди заминаване за някои посетители, като например неваксинираните.

През декември Норвегия влезе в частичен локдаун, за да се пребори с бързо разпространяващия се вариант „Омикрон”.

Ограничения се запазват единствено за Свалбард, където здравните услуги са ограничени. Там трябва да продължат да се тестват преди и след пристигане, международните чартърни полети до архипелага остават спрени, каза правителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

3

Bace7

13.02 2022 в 05:28

#ПростоКирчо чака едни 12млрд евро от ЕС, част от които да открадне. Затова е и целия цирк с разни сертификати, и нагнетяване на истерия по медиите, за да търчат да се ваксинират.Само че 35% не са 70%, тук хората не можеш ги излъга лесно. Особено осквернителни са попълзновенията към децата, облъчват ни постоянно как трябвало да се ваксинират. А тия ваксини не са изследвани, имаше доста изказвания от специалисти, че трябва да минат 10-15 години, за да е ясен ефекта на физиологично и генетично ниво.

22548

2

dolivo

12.02 2022 в 20:50

е Норвегия не е в ЕС, нормално. Ние папаме от цицата на ЕС, следователно слушаме

освен да колко, 5 млн човека но с огромна територия, плътността е друга
 
X

Да помогнем на украинските деца!