Няма опасност от затваряне на други отделения в Педиатрията

OFFNews Последна промяна на 11 декември 2019 в 15:01 676 0

Снимка Архив

Няма опасност от затваряне на други отделения в столичната детска болница. Това заяви доц. Димитър Калайков, заместник-директор на лечебното заведение пред БНР.

Той беше помолен за коментар по повод твърдения на работещи в болницата, че съществува опасност да бъде преустановена работата на някои отделения, както беше спрян приемът в интензивното отделение. "От затварянето на интензивното отделение до днес не сме се срещали с министъра на здравеопазването", посочи още лекарят.

Все още болницата търси анестезиолог, който да работи в интензивното отделение, но той трябва да бъде обучен за работа с деца, подчерта доц. Калайков и обясни, че не всеки такъв специалист може да поеме работата в интензивното отделение. По думите му в детската болница, такава каквато съществува в момента, анестезиологът не е натоварен непрекъснато, защото болницата не е многопрофилна, което пък води до спад в квалификацията му.

В лечебното заведение има достатъчно лекари, но липсва необходимият брой медицински сестри, каза още доц. Калайков. Това обаче не означава, че ще се преустанови дейността ни, добави той.

Възнагражденията на работещите в детската болница се повишиха, а и от 1 януари следващата година се очаква ново увеличение, тъй като се очаква да се повишат цените на някои клинични пътеки в областта на педиатрията, каза още той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !