Натравяне прати 70 деца в сливенските болници

OFFNews 10 януари 2014 в 19:09 2849 0

Сливенската болница
Сливенската болница "Д-р Иван Селимински", в която са настанени част от децата.

Около 50 деца са приети с натрявяне в сливенската болница, съобщи Нова телевизия. Те са от града и от няколко села от региона.

Предполага се, че те са се натровили от храната, защото снабдяващата кухня е обща. През спешното отделение на болницата са преминали 70 деца на възраст от 7 до 15 години с хранително отравяне. Всички те са настанени в болницата заради повръщане. Лекарите оказват спешна помощ на пострадалите. Направени са изследвания, които ще бъдат готови в рамките на 48 часа, заяи пред "Фокус" началникът на Спешно отделение д-р Тодор Суванков.

Малките пациенти са от селата Стара река, Гавраилово, Струпец, Калояново, Камен и др. Там училищата се снабдяват с храна от обща кухня, а според друга информация се доставя от фирма за кетъринг. Най-вероятно става въпрос за хранително отравяне със супа, която днес децата са консумирали.

Тъй като капацитетът на инфекциозно отделение е изчерпан, някои от децата се настаняват в детско отделение, хирургия и урология. Военната болница в града също е поела част от децата.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови