Наша АГ болница става основен обучителен център на Международно училище по лазерна гинекология

OFFNews Последна промяна на 08 юли 2019 в 14:43 2868 0

Снимка МБАЛ "Надежда"

Болница „Надежда“ е основен обучителен център на Международното училище по лазерна гинекология. Престижният проект е на проф. Серхио Хаимович, водещ хирург по гинекология, който първи в света въвежда медицинския лазер в офис хистероскопията.

На 6 юли 2019 г. проф. Хаимович, д-р Георги Стаменов и д-р Димитър Цветков проведоха първото обучение по проекта, посветено на офис хистероскопията - съвременен щадящ метод, който позволява диагностика и лечение на различни гинекологични заболявания в рамките на една и съща процедура.

Методът се ползва за хирургични интервенции като премахването на полипи, миоми, при аденомиоза, за биопсия при находки на злокачествени формации в маточната кухина.

За разлика от традиционната хистероскопска операция, този тип процедури не изискват упойка и предварителна подготовка на пациента, могат да се провеждат в амбулаторни условия и се отличават със значително по-кратък възстановителен период.

Специалисти по гинекология от България и чужбина участваха в специализираното обучение в болница „Надежда“. Акцент бяха практическите аспекти от използването на хистероскопската техника, упражнения на хистероскопски симулатори и демонстрационни операции на живо. Специално внимание лекторите отделиха на комфорта и безопасността на пациента по време на процедурата.

Мисията на Международното училище по лазерна гинекология е да даде възможност на гинеколозите по света да въведат лазерна технология в тяхната рутинна практика. Освен цялостна програма за обучение по лазерна хистероскопия, училището ще стартира и обучения за прилагане на лазер в лапароскопски и вулвовагинални процедури.

Първият обучителен център е базиран в болница "Надежда" в София. В ход е създаването на клонове на училището в Западна Европа, Латинска Америка и Австралия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !