Над 4 млн. лв. отпусна МЗ на 'Александровска'

OFFNews Последна промяна на 23 декември 2019 в 16:03 895 1

Снимка Александра Маркарян

Общо 3 320 000 лв. отпусна Министерство на здравеопазването в изпълнение на Програмата за ремонт на сградния фонд на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД, представена пред МЗ през септември 2019г., съобщиха от лечебното заведение.

Средствата ще бъдат използвани за преместването на Клиниката по алергология в сградата на Клиниката по кожни и венерически болести, където вече се извършва ремонт. Ще бъде извършен ремонт на Клиниката по хематология, за която предстои обявяване на процедура за избор на изпълнител, и на останалите клиники, които се помещават в сградата на Пропедевтика на вътрешните болести.

По този начин ще бъдат санирани клиниките, които функционират в най-тежките условия в най-старата сграда на Александровска, построена преди 135 години.

С решение на Министъра на здравеопазването за болницата са отпуснати още 800 000 лв. извън Програмата за нови асансьорни уредби, ремонти в Клиниката по хемодиализа и по психиатрия, както и за закупуване на оборудване в Клиниките по съдебна медицина и по патология.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1943

1

OtSofia

23.12 2019 в 18:57

За болница "Св.Георги" руските паразити в текста бяха:"лечебно заведение", "заболявания" и "оборудване".За "Александровска" руските паразити в текста са:"лечебно заведение", както и "за закупуване на оборудване".Защо?Нямаме ли си хубави български думи?И, като ценител и познавач,мога да ви отговоря:Имаме.И мога да ви дам едно предложение:Постъпете като големите български езиковеди и творци на българския език, постъпете и като великите български лекари,завършили във Франция и Германия в края на XIX и първата половина на XX в.(няма да ги изброявам)-всички те откриха огромната мощ на българските диалекти,както и на автентичния български всекидневен език.Те дадоха своя принос в заменянето с български на неадекватните руски термини,понякога погрешно пренесени в руски от френски и немски,не само във военната реч,но и в медицината.Това оздравително българистично оздравяване бе внезапно покосено на 9944.И сега оборудваме детски,лечебни и учебни заведения, и това минава за български език.