Над 23 200 ваксини срещу коронавирус бяха поставени днес

OFFNews 21 октомври 2021 в 17:52 2119 6

Снимка ВМА

До 17 ч. днес в страната са поставени 23 206 дози от ваксините срещу COVID-19, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

От четвъртък в страната са в сила нови противоепидемични мерки, според които за достъп до дейности на закрито се изисква предоставяне на т. нар. „зелен сертификат“ за ваксинация, преболедуване или отрицателен резултат от изследване за COVID-19.

„Зеленият сертификат“ се изисква за посещения в кина, тетри, музеи, галерии, заведения за хранене и забавление, фитнес и спортни зали и др. Документът е необходим и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, обучения и т.н.

На изискването за „зелен сертификат“ трябва да отговарят и работещите в съответните обекти/организаторите на съответните мероприятия, припомнят от министерството.

Ден преди влизането в сила на новите мерки ваксинационните центрове отчетоха повишен интерес към имунизациите срещу коронавирус. По данни на Единния информационен портал поставените в сряда ваксини са 13 484, в пъти повече от предишните дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

4

ваксиниран

21.10 2021 в 21:43

Вземи се образовай малко, овчар. Няма закон на света, който да ти даде правото да заразяваш другите. Тъпак.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки