Над 100 души са починали от коронавирус в Сливенско за последния месец

OFFNews 19 октомври 2021 в 15:20 802 1

Над 100 души са починали от COVID-19 в община Сливен през последния месец, съобщи кметът Стефан Радев пред БНР. Днес в областта са регистрирани 97 нови заразени, съобщават от Единния информационен портал.

Кметът Радев определи смъртността в общината като рекордна и призова към спазване на противоепидемичните мерките и ваксинация.

"Над 100 човека от общината са си отишли през последния месец. За това отново ще използвам случая да отправя призив към всички – да бъдем отговорни, да се ваксинираме. Това е най-голямото, най-мощното оръжие, което човечеството е създало за борба с такива пандемии".

Според информацията на сайта на РЗИ-Сливен в момента под карантина са 1801 жители на областта. На домашно лечение са 999 души, а хоспитализираните са 248. Сред новозаразените са акушерка и ученик.

От утре, 20 октомври, в района на кооперативния пазар в Сливен започва работа мобилен кабинет за поставяне на ваксини срещу COVID-19. Водят се разговори за разкриването на мобилни ваксинационни пунктове и на други места в Сливен и областта, където има голям поток от хора.

Ваксинационната кампания в област Сливен протича с бавни темпове. Досега по-малко от една пета от населението на възраст над 12 години е със завършен имунизационен статус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови