На Еньовден празнуват фармацевтите

OFFNews 24 юни 2022 в 11:22 1151 0

билкова аптека

Снимка Pixabay

Ден на българския фармацевт

На Еньовден празнуват българските фармацевти. Тази година те получиха поздравление от министъра на здравеопазването, проф.- Асена Стоименова, която доскоро беше председател на Българския фармацевтичен съюз (БФС).

В обръщение към представителите на съсловието тя честити празника и им пожелава да бъдат "добри лечители и консултанти на своите пациенти":

Скъпи фармацевти,
В деня на лековитите билки, нека отново се обърнем към себе си и да потърсим в себе си лековете за духовните болежки, своите собствени и тези на другите. Посветили сме се на една хуманна професия, която ежедневно подкрепя българските пациенти в усилията им за по-добро здраве. Заредили сме се с търпение и макар да знаем, че значимите постижения изискват време, понякога ни се иска да се събудим в една по-добра реалност за здравеопазването и фармацията, като част от него. Нека бъдем добри лечители и консултанти на своите пациенти, готови да ги изслушаме и да им помогнем, независимо от трудния ден! Нека да използваме знанията и уменията си, там, където се намира всеки един от нас, за да подобрим средата, в която живеем, да укрепим вярата на пациентите в знанията ни и да повишим доверието на българските лекари в съветите на фармацевтите! Малки или големи, много са начините, по които всеки един от нас може да направи промяна. На най-фармацевтичния ден искам да ви пожелая добро здраве, късмет, професионални успехи и вяра в собствените сили, които да предавате на всички около вас! Честит празник!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови