МЗ избра изпълнител за обучение на служителите в спешната помощ

OFFNews 20 септември 2019 в 13:16 926 0

Снимка Архив

Предстои да бъде сключен договор с избрания по реда на Закона за обществените поръчки изпълнител, който ще проведе обученията на служителите от центровете за спешна медицинска помощ и спешните отделения. Това заяви Кирил Ананиев в отговор на парламентарен въпрос от група народни представители за реализацията на проект „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния” (ПУЛСС).

Крайният срок за изпълнение на проекта, 31 декември, беше удължен до декември 2020 г. Предстои подписване на анекс към договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ между Министерство на здравеопазването и Управляващия орган. Според Ананиев това ще гарантира успешното провеждане на обученията на служителите от системата на спешната медицинска помощ.

Той посочи, че анализът на нуждата от обучение на служителите от системата на спешната помощ вече е изготвен, създадени са методика и програми за обучението на всички категории персонал от спешните центрове и отделения, и за първоначална и периодична оценка на професионалните компетентности. 

Във връзка с осъществяването на логистиката за обученията по ПУЛСС министърът обясни, че поради отказ на класирания на първо място участник в проведената обществена поръчка министерството спешно е обявило нова.

Общият бюджет на проекта възлиза на 7 млн. лв., които са 100 % безвъзмездна финансова помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови