МЗ бори антиваксърските нагласи с листовки

OFFNews 24 август 2021 в 13:59 2065 4

Снимка Министерство на здравеопазването

Кампания с раздаване на листовки за ползите от ваксинацията ще обръща нагласите в полза имунизациите срещу COVID-19. Това става ясно от съобщение на здравното министерство.

Инициативата е на Министерство на здравеопазването и Българския червен кръст и се провежда под надслов: Ваксинацията срещу COVID-19 може да ни върне нормалния начин на живот.

Ваксинацията срещу COVID-19 е едно от оръжията, с които можем да върнем нормалния си начин на живот и да предпазим както себе си, така и близките си от заразяване, припомнят организаторите.

Спазването на противоепидемичните мерки е друг акцент в агитационните материали, които предлагат и доказателства за безопасността на ваксините.

Все пак организаторите на кампанията подчертават, че е важно хората да вземат информирано решение за ваксинацията срещу COVID-19 и според тях това може да се случи като се преборят митовете, съпътстващи имунизацията.

По-рано днес от Националния център по заразни и паразитни болести отчетоха, че три области вече са в червената зона - Бургас, Велико Търново и Пловдив. Близо до критичната зона са областите Търговище, където заболеваемостта е 244 на 100 000, Русе с 234, София - 217 на 100 000 души население.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

2

yoghurt

24.08 2021 в 15:12

Нека да има кампании, въпросът е да не се изгуби способността за рационално вземане на решения, ако обществото се поляризира, и една група започне да плюе друга. Разумният начин е - препоръчителна ваксина за непреболедувалите първият щам. А преболедувалите да не се приравняват с антиваксърите, защото едно такова действие би ме поляризирало лично мен ( ; .