Quantcast

Москов предвижда 600 нови линейки

OFFNews Последна промяна на 10 февруари 2015 в 11:24 1551 2

Петър Москов

Снимка Любомир Спиров/БГНЕС

Петър Москов

Предвижда се автопарк за 600 нови линейки, ремонт на филиалите, центровете за Спешна помощ и спешните отделения на болниците. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов, цитиран от БГНЕС.

Тези мерки са част от цялостната концепция за Спешна помощ, част от бъдещата реформа в здравеопазването. Като един компонент от концепцията Москов посочи справяне с кадровата криза в Спешната помощ.

"До някаква степен това става с национални усилия, през бюджета за тази година осигурихме нужното финансиране за хората, работещи в Спешната помощ и това дава нужния ефект. Вече има новопостъпили лекари във филиалите на Спешна помощ, като само в софийската Спешна помощ има 10 нови лекари. Възможността за развитие на тези хора, пък, ще става чрез Наредбата за специализация", каза Москов.

Крайната цел в края на програмата през 2020 г. ще бъде възможността за разлика отсега, когато не повече от 3 млн. граждани имат достъп до Спешна медицинска помощ и възможност за адекватна диагностика в рамките на 30 минути, 7 млн. граждани да имат тази възможност.

Концепцията за реформи в здравеопазването е на етап съгласуване и е предмет на съгласие във Висшия медицински съвет. Москов съобщи, че би трябвало утре тя да е част от дневния ред на Министерския съвет и да се превърне формално в акт на правителството. Вече работим по част от тази концепция, внесени са част от мерките в парламента, добави той.

Министърът припомни за трите пакета, които се предвижда да има в НЗОК: базов, допълнителен и спешен.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.02 2015 в 13:02

"ПРЕДВИЖДА се автопарк за 600 нови линейки..."

АМАН БЕ!
Предвиждам означава от предварителни наблюдения да се направи извод за бъдещи събития.
За вас неуките може да означава и "потъркване на стъклената сфера"... няма да се Очудя.
:)))))))))

НЕ СЕ ПРЕДВИЖДА, планира се!
ПЛАНИРА се! Поставят се цели и се следи за тяхното достигане.
Например така: "Ресорното ведомство очаква да получи 85 млн. евро по линия на европейските фондове, с които планира да закупи нови линейки и да ремонтира сградите, в които се помещават спешните центрове."

ПОМОЩ БЕ!
Трета статия и все същото.

10.02 2015 в 12:32

Давай,Москов,щото ще се пенсионирам и няма да мога да стана милионер,и не забравяй,че с чужда пита лесно се прави помен,а като свършат парите...... .И ме забравяй,че първо трябваше да дефинирате какво е това "спешна помощ",пък после да правите всичко останало.Нещата трябва да се правят с малки крачици за да се случват защото иначе остават само приказките.За сега освен едни 1000 лев с които ми се увеличи заплатата(нали не мислите,че това е вярно)друго няма.