Млади лекарки спасиха живота на многодетна майка в Бургас

OFFNews 13 септември 2021 в 12:00 829 0

Снимка УМБАЛ Бургас

Виктория Терзиева (отляво)

Две млади лекарки от УМБАЛ Бургас спасиха живота на многодетна майка със спешна операция, съобщиха от лечебното заведение.

След повече от месец престой в болницата Виктория Терзиева, която има три деца, посети отделението, за да поднесе на лекувалите я лекари, сестри и санитари сложено в рамка благодарствено писмо и дарение, което е решила да направи на отделението.

В Урологията на УМБАЛ Бургас тя попада по спешност, с температура над 40 градуса и тежка бъбречна инфекция, която запушва бъбрека и застрашава живота й. Д-р Златка Чолакова, един от младите специалисти, в този момент е на работа. Още при прегледа разбира, че е нужна спешна операция. В началото Виктория е скептична, колебае се дали нещата няма да се разминат - вкъщи я чакат три деца и никак не й се иска да остава в болницата. Но се вслушва в думите на д-р Чолакова и се съгласява да бъде оперирана.

"Инфекцията беше много сериозна и ако не бяхме се намесили навреме, тя щеше да загуби живота си. Не ѝ спестих истината, казах ѝ, че всяка минута е важна и се радвам, че ме послуша и днес е здрава и изглежда прекрасно", сподели д-р Чолакова.

"Благодаря за навремената реакция и висок професионализъм както на д-р Чолакова, така и на д-р Емилия Димоска, която беше анестезиолог на моята операция. И двете са много млади, но имат силен характер, талант и обичат работата си. Цялото ми семейство им е признателно, както на тях, така и на целия екип на Отделението по урология. Пожелавам им да бъдат здрави, все така мили към пациентите и достойни за пример", сподели Виктория Терзиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови