Мислят как и кога да отворят детските градини, групите ще са до 12 деца

OFFNews Последна промяна на 13 май 2020 в 22:11 4560 1

Кирил Ананиев

Предвиждаме допитване до родителите дали са готови да пуснат децата си в детските градини, в момента около 45 % не са съгласни с това. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев

„В момента с МОН правим алгоритъм. Изисквания ще има както към персонала в градините и яслите, така и към родителите и децата“, добави той.

Ще трябва да се прилагат и всички санитарни мерки, като персоналът ще трябва да следи за спазването им от децата. Максималният размер на групите ще трябва да бъде до 10, до максимум 12 деца.

Ананиев даде извънреден брифинг след, като правителството обяви извънредна епидемична обстановка от 14 май до 14 юни. Това се налага, тъй като днес беше отменено извънредното положение и с промени в закона за здравето беше дадено право на министъра на здравеопазването да издава заповеди за епидемиологични мерки. С тях ще може да се затварят пак заведения или да се затварят райони или цели градове под карантина.

Прилаганите досега противоепидемични мерки ще да продължат да се прилагат, обяви на брифинг тази вечер здравният министър Кирил Ананиев.

Всичко, което е разрешено в момента да функционира, ще функционира и занапред, уточни Ананиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови