Медици от ''Чирков'' с медали от игрите за трансплантирани

OFFNews 27 ноември 2023 в 11:02 554 0

медици и пациенти

Снимка УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков"

Медици и пациенти на Националните игри за трансплантирани

Медици от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ се включиха в Националните спортни игри за трансплантирани в рамките на инициативата „Да!За живот“ и завоюваха призови места, съобщиха от лечебното заведение.

Д-р Йордан Македонски, началник Отделение за оперативно лечение на вродени сърдечни малформации премери сили в направленията тенис на маса и бадминтон, където донесе 2 „сребърни медала“ за болницата.

Станислава Андонова, кинезитерапевт в болницата завоюва златно отличие в състезанията по бадминтон. Победа тя отвоюва и в партньорство с Огнян Ганчев, който получава ново сърце през 2006 година. Той е на 46 години, когато след тежък грип получава сериозни усложнения със сърцето.

Лекарите му съобщават лошата новина, че единственият му шанс за живот е сърдечна трансплантация. След като на 27 април 2006 година претърпява успешна трансплантация в УМБАЛ „ Проф, д-р Александър Чирков“ Ганчев се посвещава на донорството и не спира да показва, че няма невъзможни неща.

Д-р Незабравка Чилингирова също подкрепи инициативата, макар и този път в качеството ѝ на зрител.

Събитието е част от националната кампания в подкрепа на донорството на Министерството на здравеопазването и Изпълнителна агенция „ Медицински надзор“, както и в изпълнение на Националната програма за подпомагане на донорството и насърчаване на трансплантацията в България.

УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ е важен трансплантационен център в страната, благодарение на който българските граждани получават нов шанс за живот.

Спортният празник се проведе в Национална спортна академия „Васил Левски“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!