Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Медици на опашка за COVID тестове призори: без отрицателен резултат не могат да влязат при болните

OFFNews 21 октомври 2021 в 08:19 6806 2

Снимка Архив

Всички медици трябва да имат зелен сертификат или отрицателен тест от днес, за да работят. Изискването доведе до дълга опашка от чакащи тестване пред фургоните на "Пирогов" призори, към 6:30 ч., показа репортаж на Нова тв.

Повечето от чакащи бяха първа смяна на работа. Част от тях не успяха да я започнат навреме, в 7 ч. През това време работилите цяла нощ екипи ги чакаха.

"Нямам сертификат, защото преболедувах през февруари. Направих си антигенен тест. Тъй като моята инфекция е доказана по този начин, не мога да си извадя сертификат. Докато чакам да се активира системата, ако изобщо заработи, ще трябва да си правя тест всеки път, когато идвам на работа”, споделя една от чакащите служителки.

Някои отказват ваксиниране по здравословни причини. Други посочват, че имат голям брой антитела и заради това няма да се имунизират.

"Нали ваксинирането е с цел да се изработят антитела? На тия, които ги имаме, защо не ни ги признават? Ние сме доказателството, че този имунитет е ефективен. Вече 2 години работим в тази среда. Щяхме да сме измрели, ако този имунитет не беше ефективен. Няма нито един от болните, които контролирам и проследявам, който да е повторно заразен. Утре половината тук ще са шмуркащи и кашлящи. А бързият тест може да даде фалшиво положителна проба. Тогава ще излязат в 14-дневна карантина - страхотно”, заяви шефът на COVID отделението в „Пирогов” доц. Петър Атанасов.

"Има и хора, които имат противопоказания за поставяне на ваксина. Това не се обсъжда. В крайна сметка това е здравно заведение, ние не можем да идем и да си лекуваме пациентите”, казва друга служителка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1900

1

rincewind

21.10 2021 в 11:51

Е, лекарите не сте политици, че да знаете:) Тупаник по канчето и марш към ваксината:)
 
X

Да помогнем на украинските деца!