Мъжът, разбил вратата на Спешното в Кюстендил, се ядосал на пациент

Агресивният пациент получил травма след като счупил стъклена чаша в главата си

OFFNews 03 февруари 2023 в 10:47 2431 0

д-р Даниел Велинов

Снимка Скрийншот

д-р Даниел Велинов, спешно приемно отделение на МБАЛ Кюстендил

Мъжът, който счупи вратата на Спешното приемно отделение на болницата в Кюстендил, бил ядосан, че друг пациент го прережда. Това разказа по Нова телевизия дежурният лекар д-р Даниел Велинов, свидетел на инцидента.

По времена нощното ми дежурство на 1 срещу 2 февруари, малко след 12 часа, дойде пациент с травма на главата, който се нуждаеше от превръзка, снимка и шев. Докато го превързвах, екип на полицията докара пациент за освидетелстване, за да се установи дали може да бъде задържан. Пациента, който преглеждах усети, че му се взима ред или нещо подобно, ядоса се, стана размяна на реплики. Опитах се да овладея положението, изкараха единия отвън, след това и другият пациент излезе и докато му оправях документите хирургичното отделение и снимки удари няколко пъти счупи врата на ковид стаята, разказа д-р Велинов.

По думите му персоналът не е бил застрашен, конфликтът бил между двамата пациенти. Между тях не е имало спречкване, защото полицаите са пазели, обясни медикът.

Агресивният мъж получил травма, когато след употреба на алкохол решил да счупи стъклена чаша в главата си, обясни д-р Велинов. 

Счупената врата вече е поправена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови