Маската срещу COVID-19 разболява от други инфекции, ако не се смени до 4 часа

OFFNews 16 август 2020 в 08:59 10147 2

Най-продължителната безопасна употреба на маска е до 4 часа. След това тя се напълва с микроби и предизвиква различни инфекции. Най-добре е все пак маските да се сменят на 2 часа. 

Това обясни дерматологът д-р Емил Бърдаров по Нова тв. При някои от болните с COVID-19 се наблюдават и кожни прояви. Такива има по тялото, ръцете и устната лигавица. Най-елементарна дезинфекция на ръцете върши чудесна работа, допълни специалистът. 

Слънцето е полезно, защото е отговорно да имаме по-добър имунитет. То повишава нивото на витамин D в нашето тяло. Ако не сме защитени с подходящ продукт излагането на пряка слънчева светлина не трябва да превишава 15 минути. Това време е абсолютно безопасно, но през останалото трябва да сме добре защитени, коментира още д-р Бърдаров. 

Той обаче предупреди, че не бива и да се прекалява със слънцезащитните кремове, за да не се лишава организмът от необходимия му витамин D. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

2

nrb

16.08 2020 в 10:44

Изненадата и липсата на предложение за промени в Конституцията от БСП и компания, показват че те дори не са се замисляли за Конституцията, и не са имали намерение да го направят и за в бъдеще. Ако все пак предложат нещо сега, то ще бъде парцаливо и набързо съшито.,.,.

152

1

Socerez

16.08 2020 в 10:43

Кога ще им е сватбата с мангъра?