Локдаун за неваксинираните в Гърция

OFFNews 22 ноември 2021 в 12:31 1718 1

Снимка Getty Images

От днес в Гърция влизат в сила нови мерки, от спазването на които зависи дали ще бъдат въведени други преди Коледа, съобщават гръцките медии, предаде БТА.

Резултатът от новите мерки през следващите 14 дни ще определи следващите действия на правителството, въпреки че за момента в плановете не влиза тотален локдаун, пише по темата "Прото тема". От кабинета на премиера Кириакос Мицотакис отбелязват, че днешните мерки нямат наказателен характер, а имат за цел да се подкрепи здравната система.

При предишното затягане на мерките в началото на месеца се отчете засилен интерес към ваксинацията, посочва "Прото тема".

Според информация на в. Етнос" в последните дни се наблюдава тенденция за стабилизиране на броя на новите случаи на COVID-19. Не се наблюдава обаче спад на броя смъртни случаи, като само в рамките на последната седмица починалите са над 500, допълва изданието.

Въвежда се лодкаун за неваксинираните, коментира в ."Та неа". От днес сутринта неваксинираните лица нямат достъп до заведения, театри, музеи, кина и фитнеси дори и с представяне на отрицателен тест, както беше до момента.

Мерките ще засегнат и децата на възраст между 4 и 17 години, които ще могат да посещават редица затворени помещения в присъствието на възрастен и с представяне на отрицателен домашен тест, направен в последните 24 часа.

Достъпът до аптеките и градския транспорт остава свободен. В хранителните магазини ще се осигурява пропускателен режим, съобразен с квадратурата на търговските обекти. Въвежда се и плаващо начало на работния ден в частния и държавния сектор, за да се избегне струпване в градския транспорт.

Промяна има и по отношение на посещението на църковните храмове, където вече ще се изисква отрицателен тест. При предишното затягане на мерките за неваксинирани за църквите не бяха въведени ограничения. В понеделник ще заседава Светият синод на Гръцката православна църква, за да бъде взето решението как да се приложат новите разпоредби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

clinical

22.11 2021 в 12:45

Локдауните не спират вируса.
Универсалното „маскиране“ не спира вируса.
Милионите ограничения на обществото и затваряния на бизнеси, не спират вируса. Сега стана ясно, че дългоочакваното чудо на иРНК ваксинацията не спира вируса.
За 6 месеца чухме следните неща:
”Няма да се разболеете от Коронавирус, ако се ваксинирате''. 'Ваксинираните хора не прихващат вируса и не се разболяват."
Най-накрая: всички тези ваксини са 100% ефективни срещу хоспитализация и смърт.
В настоящето обаче е още един сезон на локдауни, рестрикции и обичайните, безмислени „мерки за обществено здраве“. След над 7,5 милиарда поставени ваксини, тези от вас, които са изучавали данните в детайли, откриха, че всички изказани по-горе становища, подкрепени от някои от световно признатите здравни учени в света, са пълни безсмислици. Световните правителства, с подкрепата на Големите Технологии убедиха масите хора, без нито едно безспорно доказателство, че неваксинираните са виновни за продължаващия Ковид проблем.