Лекарство за високо кръвно без аналог у нас изчезва от пазара

OFFNews 04 август 2016 в 14:42 8553 1

Лекарство за високо кръвно без аналог у нас изчезва от бг пазара, съобщи Агенцията по лекарствата на страницата си в интернет. 

Лекарствените продукти Moex 7.5 mg film-coated tablet x 30 и Moex 15 mg film-coated tablet x 30, съдържащи активното вещество Moexipril, се спират от продажба у нас, е уведомил притежателят на разрешението на употреба UCB Pharma. Препаратите са за първична хипертония.

Проверката на агенцията е установила, че у нас към 28 юли няма други разрешени за употреба лекарствени продукти, съдържащи активното вещество Moexipril. Медикаментът е спрян от продажба на 21 юли. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

1

Лопе де Вега

04.08 2016 в 15:00

А "цилазаприл" - също без аналог - е спряно вече от половен година. Без обяснения, без ясна причина. Вече на два пъти е изчезвало от аптеките за по половин година, но сега - завинаги. Лекарите НЕ ПРЕПОРЪЧВАТ смяната на тези лекарства. Това е като присъда доживот. Нашите убийци препоръчват сммяна с друго лекарство по телефона. Нищо не ги интересува, освен парите. Предписват скъпи безполезни боклуци, щях да напиша лекарства, защото фармацевтите им плащат комисионни. Какво ще стане с пациентите не важно. Верно ми писна.