Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Лекарският съюз: Затворете детските ясли, моловете и заведенията след 18 ч.

По-строги наказания за нарушителите на карантината иска съсловната огранизация

OFFNews 13 март 2020 в 12:05 2887 1

Снимка Pixabay

Смятаме, че е необходимо, освен прекратяване на учебните занятия, да се забранят посещенията в детските градини и ясли, забрана на посещенията в нощните и питейни заведения след 18 ч., както и да се затворят търговските центрове и моловете.

Това гласи позицията на БЛС по повод обявеното извънредно положение в страната. 

Цялото съсловие ясно осъзнава огромната отговорност, която има в създалата се обстановка, и е готово за пълна мобилизация, но това би било възможно само ако колегите ни - лекари и специалисти по здравни грижи са осигурени с лични предпазни средства, гласи становището на БЛС до медиите.

Българският лекарски съюз отправя апел за отговорно поведение и стриктно спазване на карантинния период. За тези, които не го спазват, трябва да има строго наказание. На фона на обявена пандемия е абсолютно недопустимо човек да поставя в риск здравето на другите, заявяват от съсловната организация.

Запазването на здравето и живота на медицинските специалисти трябва да бъде изведено като приоритет за държавата в противен случай няма кой да се бори със създалата се епидемична обстановка, казват от БЛС.

Съсловието подкрепя по-строгите мерки, предложени от Кризисния щаб, с цел ограничаване на разпространението на COVID -19.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3900

1

Billy111

13.03 2020 в 14:40

Абсолютно адекватна позиция, моловете отдавна трябваше да са затворени, там се пренасят най-големите зарази, но не те работят и може би ще са последните затворени...
 
X

Да помогнем на украинските деца!