Лекари от УМБАЛ ''Св. Анна'' спасиха от ампутация ръката на пострадала при катастрофа

OFFNews 06 януари 2021 в 14:09 2665 0

Снимка УМБАЛ

Д-р Евгени Нешев

34-годишна жена, пострадала при катастрофа, запази ръката си благодарение на уникална операция в УМБАЛ "Св. Анна", съобщиха от лечебното заведение.

Жената е сред ранените при пътно-транспортното произшествие на магистрала „Тракия" в началото на седмицата. Тя е приета в понеделник, късния следобед в Спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна" с тежко счупване на раменна кост и смачкана лява предмишница. При травмата са засегнати кръвоносни съдове, вследствие на което има и тежка кръвозагуба.

След скенер пациентката е насочена за операция по спешност от мултидисциплинарен екип начел с д-р Евгени Нешев, д-р Бахрам Фирузи, д-р Росен Георгиев и Д-р Виктор Стаменов от Клиника по ортопедия и травматология в университетската болница.

д-р Бахрам Фирузи

Благодарение и на професионализма на анестезиологичния екип, ръководен от д-р Иван Вълчев и д-р Виктор Дечев, след 6-часовата оперативна интервенция лекарите успяват да спасят цялата ръка от ампутация и е извършено поставяне на външен фиксатор. Възстановени са артериите на лявата ръка.

В момента пациентката се възстановява в реанимацията на УМБАЛ „Св. Анна“. След стабилизация лечението продължава на етапи, с реконструкция на лява предмишница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков