Лекар: Студените напитки вредят на сърцето, увеличават теглото

OFFNews 01 август 2023 в 12:29 757 2

студена вода

Снимка Pixabay

Студените напитки застрашават имунната система

Студените напитки понижават сърдечната честота и могат да причинят сериозни здравословни проблеми. Те могат да застрашат имунната система, да предизвикат затруднения в дишането, да увеличат теглото и да причинят главоболие, пише БГНЕС, цитирайки специалиста по вътрешни болести д-р Хакани Хазар.

Това може да причини сериозни здравословни проблеми. Хората с проблеми със сърдечния ритъм трябва да избягват консумацията на студени напитки. Освен това студените напитки предизвикват свиване и забавяне на мускулите на стомаха. Те предотвратяват производството на стомашна киселина и забавят изпразването на стомаха, казва лекарят.

По думите на специалиста студената вода уплътнява носната лигавица, а горещата вода или горещите напитки помагат за по-лесното дишане.

За много хора може да е изненада, но системната консумация на студени напитки може да увеличи теглото ви. Причината за това е, че организмът иска да изгори мазнините, приети след храненията, но ледената вода не му позволява това. Тъй като метаболизмът се забавя, наддаването на тегло ще се увеличи, казва лекарят.

Пиенето на ледено студена вода може да предизвика главоболие при някои хора, особено при тези, които живеят с мигрена, каза още специалистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

01.08 2023 в 13:28

Профил на leg1tk1llah
12008
1leg1tk1llah
01.08 2023 в 12:38

Ох, успокоих се! Благодаря за коментара!

12008

1

leg1tk1llah

01.08 2023 в 12:38

Здравейте OFFNEWS.
Позволете ми да НЕ СЕ СЪГЛАСЯ с мнението на доктора.
Когато пием охладени напитки, нашето тяло се опитва да ги "загрее" до телесната температура. В този процес се отделя енергия - топлинна и се изгарят калории.
Тялото ни от друга страна няма за цел да гори мазнини - НИКОГА. Те са нашите депа за резервна енергия.
Единственият случай, в който може да се стигне до загуба на мазнини е, когато приемаме по-малко калории, от колкото изгаряме/калориен дефицит/. Термогенният ефект от затоплянето на студените напитки може само да ни помогне.

Така, че моят съвет е да консумирате студени напитки с мярка/да избягвате тези с високо съдържание на захари/, задължително да следите приема на храна и да увелечите енергоразхода с повече кардио дейност.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки