Коронавирус в стъкларските заводи в Търговище, досега градът беше с най-малко заразени в страната

OFFNews 05 август 2020 в 16:34 3651 1

Три нови случая на заразяване с коронавирус са регистрирани в Търговище днес. Двама са от стъкларските заводи. Към момента пациентите са настанени в Инфекциозно отделение на МБАЛ Търговище в средно тежко състояние, предаде БТА.

Предоставени са конкретни указания за стриктно спазване на противоепидемичните мерки в заводите от стъкларския холдинг.

Заболяването е установено при мъж на 53 г. от Търговище. Той е приет с повишена температура и болки в гърдите. Поставена му е диагноза пневмония. Настанен е в самостоятелна стая. Взета му е проба за вирусологично изследване, която доказва наличието на коронавирусна инфекция. Веднага е преместен за лечение в Инфекциозно отделение на здравното заведение. Новозаразеният работи като шофьор към външна фирма, обслужвала дружество от стъкларския холдинг, който има няколко завода в Търговище. На същото място работи и съпругата му, която е контактно лице.

Жена на 25 г., която също работи в стъкларските заводи, е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на областната болница с коронавирус. Контактни лица са съпругът й, който също работи в стъкларския завод, и синът й.

Третата положителна проба е на 49-годишен мъж, занимаващ се с частен бизнес. Приет е за лечение на пневмония в Инфекциозно отделение на МБАЛ Търговище, с повишена температура и болки в мускулите. Установено е, че страда още от хипертония и диабет тип 2. Домашните му контактни са съпругата - медицинска сестра в стъкларския завод и техният син, като и двамата досега не са проявили симптоми на заболяването.

На всички контактни лица от първи ред са връчени предписания за 14-дневна домашна карантина. Работата по ограничаване на заразата продължава, уточниха още от Областният щаб за борба с COVID-19.

От началото на пандемия до момента Търговищка област е с най-малко потвърдени случаи на коронавирус - 33.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews