Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Командироват четирима медици във видинската болница

OFFNews 22 април 2020 в 16:30 2008 0

Четирима медици ще подпомагат работата в Спешния център на МБАЛ "Св. Петка" във Видин. Те ще започнат работа от началото на май. Община Видин се принуди да ги командирова по молба на прокуриста на здравното заведение д-р Ивета Найденова, съобщи БТА.

До тази ситуация се стигна след като 17 от медицинските служители в лечебното заведение се оказаха положителни за коронавирус.

Продължителността на трудовия договор на новоназначените ще бъде до отпадане на извънредното положение във връзка с епидемията. Те ще работят срещу допълнително възнаграждение, уточняват от болницата.

МБАЛ „Св. Петка“ обяви още на 13 април, че търси да назначи лекари, медицински сестри и санитари в структурата за наблюдение и лечение на пациенти с доказан COVID-19 в неусложнено положение.

Потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 27. Един пациент вече е излекуван. Чакат се и резултатите от взетите 40 проби от дома за стари хора в с. Гара Орешец, тъй като там има потвърден случай на коронавирус инфекцията на лице, което е настанено в социалното заведение. 24 от тестовете са на домуващите и 16 на персонала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews