Клиниката по алергология на ''Александровска'' с международно признание

OFFNews 02 ноември 2020 в 10:20 4626 0

Клиниката по алергология на УМБАЛ “Александровка”, ръководена от доц. Мария Стаевска получи международен сертификат от Глобалната европейска мрежа по алергия и астма GA2LEN (Global Allergie and Asthma European Network), който удостоверява, че покрива всички европейски критерии за терапия на уртикарията.

Сертификатът е част от международен проект за развитие, взаимодействие и акредитация на центрове за високи постижения в различни области на алергичните заболявания UCARE (Urticaria Centers of Reference and Excellence), стартиран от световната мрежа GA2LEN.

Уртикарията е една от областите, върху която проектът се съсредоточава, като до момента с общи усилия е изградена мрежа от 105 лицензирани медицински центрове в цял свят.

За да получат престижния сертификат, центровете трябва да докажат, че покриват 32 критерия, които се оценяват по време на одитно посещение.

От тях се изисква не само да разполагат с необходимите специалисти и апаратура, но и да докажат, че се занимават с проучвания, че прилагат съвременни методи на лечение с постигнати конкретни резултати от тях, че имат взаимоотношения с останалите центрове по света и обменят информация с изследователи на уртикарията и свързани с нея заболявания, и че поддържат активна връзка със своите пациенти.

По този начин проектът GA²LEN UCAREs се стреми не само да създаде отлични постижения при лечението на уртикария, но и да повиши познанията за терапия на заболяването чрез научни изследвания в глобален план.

“Това е признание за работата на целия екип, който работи здраво, за да успеем да покрием високите критерии”, коментира доц. Мария Стаевска, която е и председател на Българското дружество по алергология. “Вярвам, че развивайки се и доказвайки експертиза на световно ниво, сме още по-полезни и на своите пациенти”, посочи тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!