''Капачки за бъдеще'' дари линейка за пациенти на хемодиализа във Врачанско

OFFNews 13 март 2024 в 15:56 731 0

линейка

Снимка Министерство на здравеопазването

Линейка

Нова линейка, предназначена да превозва пациенти на хемодиализа от област Враца до Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Христо Ботев“ – Враца, бе подарена днес на лечебното заведение от кампанията „Капачки за бъдеще“, съобщи БТА.

Автомобилът е втора употреба, осем местен, ремонтиран и оборудван със специализирана платформа за хора с инвалидни колички, обясни основателят на кампанията „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков, който лично пристигна за да предаде дарението. Дарителят изрази надежда новата линейка да направи транспортирането на болните по-леко и безопасно.

В момента във Врачанско на хемодиализа са 22 пациенти, които се налага средно по два пъти седмично да бъдат докарвани до специализирания център в болницата, обясни директорът на МБАЛ - Враца д-р Кети Ценова. Тя благодари за новата придобивка и изрази надежда това ще спомогне за по-доброто обслужване на пациентите. По думите ѝ до момента те са превозвани с три автомобила и за да се успее за часовете се налага хората да стават в 3:00 часа през нощта.

Д-р Ценова обясни още, че до дарението се е стигнало, след като председателят на Съвет на директорите на врачанската болница д-р Нели Нешева се е обърнала с молба за помощ към „Капачки за бъдеще“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!