Кадрови промени във фарма сектора

OFFNews 03 юли 2023 в 11:51 1193 0

Алина Кулчеа

Снимка Амджен България

д-р Алина Кулчеа, изпълнителен директор на Амджен България

Тодор Кесимов е новият председател на  Управителния съвет на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM). Той беше избран на редовно отчетно-изборно заседание на Общо събрание на Асоциацията, проведено на 18 май 2023 г.

Кесимов е управител на „Такеда България" ЕООД. Той е финансист по образование и от 2020 г. е член и на Управителния съвет на Японско-българската бизнес асоциация.

Новият Управителен съвет, заедно с Деян Денев - изпълнителен директор на Асоциацията, ще продължат активното взаимодействие с институциите и заинтересованите страни в сектора в посока подобряване на грижата за здравето на българските граждани.

Нов изпълнителен директор има Амджен България. Д-р Алина Кулчеа ще поеме управлението на Амджен за България и Румъния, съобщиха от американска многонационална компания, лидер в биотехнологичния сектор. Тя ще наследи досегашния директор д-р Красимира Чемишанска.

Д-р Кулчеа е завършила медицина в Университета „Карол Давила“ в Букурещ и има над 25-гoдишeн опит във фармацевтичната индустрия, ĸъдeтo e зaeмaлa paзлични пoзиции. Преди да започне работа в Амджен, е била заместващ длъжността „Регионален мениджър“ и ръководител "Връзки с институциите и достъп на пациента" в Новартис Румъния. През 2018 г. д-р Алина Кулчеа стартира кариерата си в Амджен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки