Къде можете да се ваксинирате в София през почивните дни

Янка Петкова 23 октомври 2021 в 08:00 2177 0

Снимка УМБАЛ "Александровска"

Към общинските ваксинационни пунктове през почивните дни се включват и центровете в големите столични болници.

Ваксинационният център на Военномедицинска академия (ВМА) ще работи извънредно и през почините дни (23-24 октомври), от 09:00 до 12:00 часа. Промяната в работното време е заради засиления интерес от страна на гражданите да се ваксинират срещу коронавирусната инфекция, съобщават от академията. Според данните, през последните дни се наблюдават три пъти повече желаещи да си поставят ваксина. Имунизацията се осъществяват с ваксините на Moderna, Pfizer/BioNTech, Janssen. Не е необходимо предварително записване. Сертификати за ваксинация срещу COVID-19 за граждани, имунизирани във ВМА, се получават на място, в зала №7, или по електронен път, след заявление на [email protected].

Центърът в УМБАЛ "Св. Анна" работи от 8ч. до 20 ч. всеки ден (включително събота и неделя). Има всички ваксини, одобрени за ползване в страната. Не е необходимо предварително записване. Ваксинационният център се намира в двора на болницата и може да се стигне до него с автомобил.

През този уикенд ще работи и ваксинационният център в УМБАЛ "Александровска". Работното време е от 8 до 17 часа. Граждани, ваксинирани преди време в лечебното заведение, които не са си получили сертификата, могат да направят заявка на [email protected]. Сертификати се издават само на хора, имунизирани в Александровска болница.

Имунизационният център на МЦ „Н. И. Пирогов“ ще ваксинира желаещите граждани от 08:30 до 17:30 часа. Лечебното заведение разполага с количества от Comirnaty (Pfizer), Moderna, Janssen.

През тази събота и неделя, 23-ти и 24 октомври, освен всички седем изнесени ваксинационни кабинети, организирани от Столичната община (СО), ще работят и двата пункта в станциите на софийското метро при НДК и между Софийски университет "Св. Кл. Охридски" и "Орлов мост", съобщиха от СО.

Само за вчерашния ден поставените ваксини срещу COVID-19 в общинските пунктове и кабинети са общо 971. В Диагностично-консултативните центрове (ДКЦ) и в двата пункта в метростанциите са поставени 763 ваксини, а в мобилния пункт, открит до пилоните на НДК само за ден са поставени 208 ваксини против коронавирус.

Изнесеният кабинет в станцията на метрото при НДК ще работи от 9.00 до 14.00 ч., а този между Софийски университет "Св. Кл. Охридски" и "Орлов мост" - от 12.00 до 17.00 часа.

Екипи от общинските поликлиники и болници ще ваксинират от 13.00 до 18.00 ч. в търговските центрове "Парадайс мол", "Ринг мол", "Сердика мол", "България мол" и The Mall на бул. "Цариградско шосе".

Изнесеният пункт в Културния дом в ж.к. "Дружба" до парка с езерото ще работи отново от 9.00 до 16.00 часа.

От 9.00 ч до 14.00 ч. ще работи и имунизационният кабинет в 12 ДКЦ в База 1 на поликлиниката - ж.к. "Люлин" 9, ул. "Иван Бойчев" 17, ет. 1, каб. 5.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови