Къде да се ваксинирате през празничните дни, ако сте в София

Янка Петкова 21 май 2021 в 16:22 1298 0

Снимка УМБАЛСМ "Пирогов"

Ваксинационните кабинети в големите столични болници ще работят и през почивните и празнични дни. 

С предимство ще се ваксинират лицата над 60-годишна възраст и лица под 60 години, ако са диспансеризирани с исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна недостатъчност, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни заболявания и онкологични заболявания или други по преценка на лекаря.

Ето къде можете да се имунизирате:

Александровска болница

Ваксинационните пунктове в УМБАЛ „Александровска“ ще работят без прекъсване от 9.00 до 17.00ч. Налични са ваксини на AstraZeneca, Pfizer-BioNTech и Moderna.

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

През почивните дни ваксинационният кабинет в двора на лечебното заведение ще работи без прекъсване от 8:.00 до 16:00ч.  24 май 2021 (понеделник) ще е почивен ден. Осигурени са ваксини на Pfizer-BioNTech, Moderna и Oxford/AstraZeneca. 

УМБАЛ "Св. Анна"

На 22,23 и 24 май ваксинационните екипи на УМБАЛ „Св. Анна“ София ще работят с работно време от 08,00 до 17,00 часа. Осигурени са ваксини на Pfizer-BioNTech, Moderna и Oxford/AstraZeneca, Janssen.

УМБАЛСМ "Пирогов"

8 екипа са в готовност да приемат всички, на които им предстои поставянето на втора доза ваксина. Те са разположени на няколко места - във фургоните пред главния вход на болницата; в Директората на 2 етаж; в Медицинския център. Ваксинационните екипи ще работят без почивен ден, от 08:30 до 17:30 часа. Продължава и зеленият коридор за първа доза. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews