Израел съобщи за два случая на неизвестен досега вариант на COVID-19

Пациентите, които са дали дали положителна PCR проба, са били засечени на международното летище "Бен-Гурион"

OFFNews 17 март 2023 в 11:56 1278 0

коронавирус

Снимка Pixabay

COVID-19

Министерството на здравеопазването на Израел потвърди два случая на неидентифициран вариант на Covid, според доклад в Haaretz. Възможно е вариантът да е комбинация от вариантите BA.1 (Omicron) и BA.2, се твърди в доклада, като се добавя, че случаите са открити, след като пациентите са били подложени на RT-PCR тест при кацане на международното летище "Бен-Гурион", пише Hindustan Тimes.

Цитирано е здравното министерство, според което пациентите са на възраст около 30 години и са развили симптоми като треска, главоболие и мускулни болки.

Ръководителят на израелския COVID щаб, професор Салман Зарка, заяви, че свързването на два вируса е често срещано явление, което се случва заради наличието на два вируса в една и съща клетка. Обяснявайки процеса, професорът посочи, че двата вируса се размножават и обменят генетичен материал, след което се образува нов вирус.

Това се случва, тъй като случаите на Омикрон в Израел намаляват, но инфекциите с BA.2 продължават да се увеличават, се казва в доклада.

Премиерът на Израел Нафтали Бенет се е срещнал с министъра на здравеопазването на страната Ницан Хоровиц на фона на скока на случаите на COVID-19, се казва в доклада, и е разпоредил стриктно да се спазва политиката на предпазване в затворени пространства, призовавайки хората да се ваксинират с три дози.

Тази седмица 6 310 души в Израел са дали положителни проби за COVID-19, от които 335 пациента са в тежко състояние, а 151 са на респиратор, се казва в доклада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!