Издаването на сертификат за ваксинация срещу COVID-19 ще е безплатно

OFFNews 29 март 2021 в 20:20 2042 0

Снимка Архив/БТА

Костадин Ангелов

Надзорният съвет на НЗОК взе решение издаването на сертификат за ваксинация срещу COVID-19 да е безплатно. Това ми докладва зам.-министър Начева, която е и председател на Надзорния съвет, съобщи на страницата си във Фейсбук министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Разпечатването на сертификата може да се извършва от ваксинационните центрове и от общопрактикуващите лекари, когато ваксинираното лице няма електронен подпис. Министър Ангелов благодари за мъдрото решение.

По-рано днес омбудсманът Диана Ковачева поиска в препоръка от министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов да разпореди проверка на случаите, при които някои лечебни заведения в страната искат такса за издаването на сертификат за ваксинация срещу COVID-19.

Повод за писмото на Ковачева са сигнали до институцията и медиите, в които граждани информират и с основание протестират, срещу тази практика. Един от случаите е от Поморие, където медицински център е въвел сумата от 15 лв. за издаването на такъв сертификат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови