Избраха членовете на Обществения съвет по правата на пациентите

OFFNews 23 август 2023 в 15:24 785 0

Министерство на здравеопазването

Снимка OFFNews

Министерство на здравеопазването

Определиха членовете на Обществения съвет по правата на пациентите. Имената им бяха утвърдени със заповед на министъра на здравеопазването Христо Хинков, публикувана в сайта на здравното ведомство.

Съветът е консултативен орган към министъра на здравеопазването, който наблюдава и анализира всички дейности, свързани с правата на пациента, изготвя ежегоден доклад по въпросите на правата на пациента и го предоставя на министъра на здравеопазването, анализира прилагането на нормативната уредба в областта на правата на пациента и изготвя предложения за изменението и допълнението ѝ, които предоставя на министъра на здравеопазването, обсъжда и дава становища по проекти на нормативни актове, свързани с правата на пациента.

Кои са членовете му

В него са включени Боряна Ботева, Ангелина Бонева, адв. Христина Николова и д-р Петя Стратиева - представители на Сдружение за развитие на българското здравеопазване; адв. Пламен Таушанов, Анна Илиева и Ренета Антонова - представители на Българска асоциация за закрила на пациентите; Таня Станчева - държавен експерт в отдел „Интеграция на хората с увреждания“ в дирекция „Политика за хората с увреждания, равни възможности и социални помощи“ към Министерството на труда и социалната политика; инж. Петър Вълчев - представител на Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите; Веска Събева - представител на Асоциация на родители на деца с епилепсия; Теодора Ангелова - главен юрисконсулт в дирекция „Правна“ към Национална здравноосигурителна каса; д-р Иван Маджаров – представител на Български лекарски съюз; д-р Борислав Миланов – представител на Български зъболекарски съюз; магистър – фармацевт Анжела Мизова – представител на Български фармацевтичен съюз; Милка Василева, представител на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи; Анастасия Чонгова – и. д. директор на дирекция „Защита на правата на пациентите“ към МЗ.

До месец съветът трябва да избере свои председател и секретар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!