ИСУЛ с обновена клиника по хирургия

OFFNews 21 август 2023 в 16:43 1206 0

обновена клиника

Снимка УМБАЛ "Царица Йоана-ИСУЛ"

Клиниката по хирургия на ИСУЛ след ремонта

Обновената Клиника по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, чиято дейност временно беше ограничена заради планов ремонт, отново работи с пълния си капацитет.

Тржествен водосвет за здраве, отслужи отец Венедикт от православния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Иваняне.

Около 2000 пациенти годишно преминават през клиниката, която е с дългодишни традиции в хирургичното лечение на заболяванията на стомаха, тънкото и дебелото черво, особено с онкологична насоченост. Лекуват се заболявания в аналната област, като се прилагат най-съвременните методики. Добре развита е жлъчната хирургия, включително с прилагане на миниинвазивни и перкутанни методи.

Болнична стая след ремонта

В клиниката се оперират и заболявания на черния дроб и панкреаса. Извършват се оперативни намеси върху слезката, включително лапароскопски. Силно развита е хирургията на херниите, като се прилагат най-съвременните миниинвазивни методи.

Това е едно от малкото места, където се извършва оперативна намеса при ВЧЗ (улцерозен колит и болест на Крон). От около 4 години в клиниката се прилагат бариатрични (метаболитни) операции при пациенти с морбидно затлъстяване.

Силно застъпена е спешността в коремната хирургия - пациенти с кървене от гастроинтестиналния тракт и всички останали спешни състояния в хирургията, които представляват около 30% от случаите.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Кристин Димитрова: седмокласниците писаха по разказа ѝ, а медиите я представиха като майката на Папи Ханс (подкаст)