Името на новия вариант на COVID-19 е ''Омикрон''

OFFNews 26 ноември 2021 в 22:05 6744 1

Снимка СЗО

Световната здравна организация определи името на новия вариант на COVID-19, открит в Южна Африка. Той ще се нарича "Омикрон" - 15-ата буква в гръцката азбука. СЗО свика спешна среща днес заради новия вариант с множество мутации

От СЗО съобщават, че за варианта B.1.1.529 е съобщено за първи път на 24 ноември, като пробата е от 9 ноември.

"Този вариант има голям брой мутации, някои от които са тревожни. Според предварителните данни има повишен риск от повторно заразяване с Омикрон, в сравнение с други варианти на COVID-19", допълват от Световната здравна организация. 

Новият вариант е силно мутирал и съдържа изменения, които могат да избегнат защитата на антителата и ваксинацията и да го направят по-лесен за предаване. В същото време, учените все още не са сигурни дали това е така или е само потенциален риск. "Омикрон" има толкова много мутации, че учените го описват като ужасяващ и най-притеснителен до момента.

Засега официално потвърдени случаи на новия вариант има в Южна Африка, Ботсвана, Хонконг, Израел и Белгия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

clinical

26.11 2021 в 23:35

Когато тялото реагира свръхсилно на обикновен дразнител, му се вика АЛЕРГИЯ.
При под 5% секвенирани положителни проби (лидер е Великобритания с 6%) е чудно защо се предизвиква такава алергична реакция. Информацията в статията по-горе е направо смехотворна: "В същото време, учените /имена?/ все още не са сигурни дали това е така или е само потенциален риск /а тогава зщо ни занимават?/. "Омикрон" има толкова много мутации, че учените го описват като ужасяващ и най-притеснителен до момента." Точно същото пишеха за Делта.
И защо