И все пак в Банско са прикривали болни с пневмонии

Рентгенолози от общинската болница в Разлог опровергаха твърденията на личните лекари в курортния град

OFFNews 02 април 2020 в 16:51 5154 0

Твърденията на джипитата от Банско, че не са имали достъп до рентген и лаборатория, за да изследват евентуални пациенти с коронавирус, не отговарят на истината. Това категорично е заявила изпълняващата длъжността началник на отделението по образна диагностика в общинската болница в Разлог д-р Елена Рускова-Манова за DarikNews.

Д-р Манова и останалите рентгенови лаборанти останали обидени от твърдението на личните лекари, които в тв ефира тази сутрин заявиха, че са направили всичко по силите си по време на блокадата, и поискаха даже извинение от шефа на Кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, защото ги е обидил.

Преди ден той намекна, че вероятно по време на двете седмици карантина в зимния курорт са били прикривани данни за пациенти със съмнения за коронавирус, а днес от коментара му стана ясно, че сигналът е дошъл от рентгеновото отделение в разложката болница.

По думите на д-р Манова за времето, в което Банско е било под блокада, са били обслужвани пациенти с белодробни проблеми и с травми. Освен рентгенологични снимки са били правени и лабораторни, и клинични изследвания.

Лекарката разказва, че такива лица са идвали по време на карантината с линейки на Спешна помощ. Тя нямала право да разкрие за колко души от Банско с клиника за коронавирус става въпрос, но разполагала с документация от изследванията, които го доказват.

От лабораторията на областната болница в Разлог обясниха, че дори са осигурявали зелен коридор, за да не се зарази някой от другите пациенти.

Д-р Манева съобщи още, че по време на блокадата в Разложката областна болница са се родили две бебета.

Лечебното заведение в Разлог обслужва и още четири общини - Банско, Якоруда, Белица и Гоце Делчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!