И проф. Мутафчийски бие ваксини: Не връщаме никого

OFFNews 20 февруари 2021 в 14:51 5388 0

720 души са били ваксинирани срещу COVID-19 във Военномедицинска академия (ВМА) през вчерашния ден. Това е с около 100 човека повече от предходния. Забелязваме тенденция на увеличаване на желаещите да си поставят ваксина, обяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Той поясни, че от 19 февруари има разрешение от министър-председателя да се стартира четвърта фаза и масовата ваксинация в България.

„При нас, все още пристигащите за ваксина са от записаните във втора и трета група, но не връщаме нито един друг гражданин. Всеки, който иска, може да дойде да се ваксинира. Разполагаме с достатъчно количества ваксини "Астра Зенека", имаме уверение от РЗИ, че ще ни осигурят и „Пфайзер“, и „Модерна“. Така че продължаваме в пълна сила, коментира още началникът на ВМА, който днес също се включи във ваксинационния процес, съобщиха от лечебното заведение.

От софийската УМБАЛ „Св. Анна“ съобщиха, че започва работа пункт за ваксинация срещу COVID-19. Той се намира в Триажния център в двора на болницата и ще бъде на разположение на всички желаещи да се ваксинират граждани от 08 до 17,00 ч, включително и през почивните дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!